Opskrifter

Bananmuffins.
Ca. 25 stk.


150 g. smør
250 g. rørsukker
4 æg
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
1 dl. hakkede nødder
3 bananer


Rør smør og sukker smidigt. Rør derefter æggene i ét ad gangen. Bland mel, bagepulver og vanille og rør det sammen med de hakkede nødder. Rør det sammen med æggemassen. Mos bananerne groft og rør dem i dejen.
Dejen fyldes i muffinsforme, som kun fyldes 1/3 op.
Bag v. 180 grader i ca. 15-20 minutter.




--------------------------------------

Lakridskage

225 g smør 
450 g brun farin 
3 æg 
5 spsk lakridspulver 
270 g hvedemel 
1½ tsk bagepulver  

mellemstor bradepande (25 x 35 cm) 

Smelt smør og brun farin i en gryde ved svag varme. Lad det køle lidt af. 
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med den afkølede smørblanding. Tilsæt lakridspulver, og pisk videre. Sigt hvedemel og bagepulver i smørblandingen, og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn. 
Fordel dejen i bradepanden, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter v. 180 grader. 



----------------------------------

Chokoladescones.
24 små eller 12 store

300 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. salt
30 g sukker
115 g usaltet smør
Ca. 1/2 dl kærnemælk
100 g hakket mørk chokolade

Bland mel, bagepulver, natron, salt og sukker i en skål. Skær smørret ud i små firkanter og smuldr dejen mellem fingrene, til den får konsistens som reven parmesanost.
Kom lidt kærnemælk i dejen, til den hænger sammen.
Ælt den hakkede chokolade ind i dejen.
Rul den ud i 2,5 centimeters tykkelse og skær den ud i små trekanter på ca. 6 cm på hver led eller prik 24 små ud med et snapseglas.

Brødene anbringes på en bageplade med bagepapir og bages v. 180 grader i 10-20 minutter alt efter størrelse.


--------------------------------
Cookies med marcipan og chokolade
ca. 35 stk

200 g. blødt smør
100 g. sukker
200 g. brun farin
2 æg
200 g. hvedemel
2 tsk bagepulver
80 g. mørk chokolade
200 g. marcipan.

Sukker, farin og smør røres godt sammen. Herefter tilsættes æggene og dejen røres helt ensartet. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Hak chokolade og marcipan og rør dem i dejen.

Sæt dejen på plade med en spiseske. De bliver meget store, så jeg plejer at ligge 8 på en plade. Bages i 8 minutter v. 180 grader.